Все, що забезпечено із ліків, щотижнево має бути доставлено до людини, зазначив прем'єр / фото kmu.gov.ua

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від керівників обласних та міських управлінь охорони здоров’я, а також керівників лікувальних закладів до 1 вересня організувати можливість висвітлення на своїх сайтах інформації про наявність ліків з подальшим щотижневим її оновленням.

Читайте такожМуніципальна няня і baby-box: Кабмін придумав, як підвищити народжуваність

Про це глава уряду сказав під час розширеної наради щодо забезпечення громадян лікарськими і медичними виробами, передає прес-служба Кабміну.

Відео дня

"Все, що забезпечено по ліках, щотижнево має бути доставлено до людини. Система має працювати, як годинник, і це відповідальність не тільки уряду, а й місцевих адміністрацій. В регіонах не так багато лікарень, навести порядок можна. Уряд готує рішення про серйозний аудит ситуації. Починайте діяти активно. До 1 вересня всі лікарні мають оприлюднити інформацію про наявні ліки, а далі – щотижневе її оновлення", - наголосив Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, раніше Міністерство охорони здоров’я запустило мобільний додаток під назвою "Ліки Контроль". У ньому - перелік із 427 препаратів, які держава безкоштовно гарантує пацієнтам під час лікування в стаціонар.