Людині необхідна фізична активність не менше 30 хвилин на день / p-i-f.livejournal.com

За словами виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, дотримання хоча б однієї здорової звички збільшує тривалість життя на два роки.

"Просто уявіть, що, наприклад, щоденна фізична активність протягом 30 хвилин не просто зробить вас здоровими, а й продовжить життя", - пише Супрун на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, цифру плюс два роки завдяки здоровим звичкам науковці визначили після дослідження серед 120 тисяч людей протягом 30 років. Вони зібрали інформацію з національних опитувань США серед пацієнтів та виявили п'ять здорових звичок, які запобігають хворобам.

Відео дня

Читайте такожЯк зберегти молодість шкіри: поради на кожен день (відео)

"Це здорове харчування, достатній рівень фізичної активності (30 хвилин на день), нормальна вага, відмова від куріння та відмова або принаймні помірне вживання алкоголю", - розповіла виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я.

За словами Супрун, люди, які мали хоча б одну з них - жили в середньому на два роки довше. А ті, хто дотримувався всіх цих звичок регулярно, жили в середньому на 12-14 років довше.

Люди, які нехтували здоровими звичками, набагато частіше помирали від серцево-судинних захворювань та раку.

"Спробуйте поступово інтегрувати в своє життя якусь здорову звичку, що вам найбільше до вподоби. Почніть правильно харчуватись або ж вийдіть на легку пробіжку - й всі інші здорові звички підтягнуться також", - радить в.о. глави МОЗ.

Раніше було названо продукти, які прискорюють появу зморшок. Вони присутні у повсякденному раціоні харчування багатьох людей, стверджують фахівці. Серед них - цукор, молоко, спеції, кава і чай.