МОН розробляє проект щодо навчання дітей у медзакладах / фото УНИАН

Міністерство освіти України розробляє проект з впровадження навчання дітей у медичних закладах під час тривалого лікування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на конференції педагогічних і науково-педагогічних працівників міста Києва.

Читайте такожПерший дзвінок 2018: у Міносвіти відповіли, коли дітям іти до школи

Відео дня

«Зараз ми розробляємо спільно з Міністерством охорони здоров’я і громадськими активістами тему навчання при лікарнях. Зокрема, в Києві є такий заклад як «Охматдит», інші столичні лікарні, де діти живуть в лікарнях дуже довго. Наприклад, це онкохворі діти. І забезпечити для них адекватне навчання під час перебування в лікарні – це надія для цих дітей, що вони виживуть», - зазначила Гриневич.

За її словами, система освіти міста Києва повинна забезпечити це навчання, зокрема, делегувати до медзакладів вчителів.

«Це можуть бути різні форми навчання: навчання при ліжку, якщо дитина не може вставати; навчання в групах для тих дітей, які можуть збиратись в групи. Це може бути дистанційне навчання, бо є діти, які наприклад, лікуються у закритих боксах і дистанційно вчитель в таких випадках повинен спілкуватися з цією дитиною через інтернет, дитина має планшет. І для нас зараз важливо, щоб Київ показав, яким чином вони будуть це реалізовувати», - пояснила Гриневич.

«Я дуже прошу сприяння і Управління охорони здоров’я Києва, і сприяння нашого Департаменту освіти і науки, щоб Київ показав, що ми можемо зробити це надзвичайно добре», - сказала міністр під час свого виступу перед освітянами та представниками київської влади.

Як повідомляв УНІАН, ЗНО з математики стане обов'язковим для всіх випускників.