Сьогодні - День Святого Миколая / фото UNICEF Ukraine

В.о. глави МОЗ Уляна Супрун дала поради до Дня Святого Миколая. Вона розповіла, що приємно робити подарунки, особливо дітям, які живуть без сім’ї. 

На жаль, здебільшого це дуже короткотермінові зустрічі, коли на Миколая, Різдво чи Новий Рік до дітей приходить купа гостей, завалюють їх подарунками, дарують багато цукерок. А потім вони зникають аж до наступних свят, пише виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСупрун розповіла, які щеплення потрібно робити дорослим

Відео дня

"Діти не розуміють, чому в ці дні вони отримують так багато уваги, апотім нікому не потрібні. Це великий стрес. До того ж, діти не звикли їсти солодощі у такій кількості, і це шкідливо для їхнього здоров’я", - пояснила Супрун.

Вона розповіла, що ліпше взяти дітей на прогулянку або розповісти їм про здоровий спосіб життя чи просто почитати книжку. Дітям потрібна постійна увага та турбота, а не солодощі раз на рік.

"Якщо хочете зробити їм приємне — приходьте частіше або ж підтримуйте благодійні фонди, які постійно працюють, щоб давати дітям, які не мають батьків, не лише співчуття, а знання та навички, які їм знадобляться в житті", - зазначила в.о. глави МОЗ.

"Не забуваймо, що свята передусім — це тепло, турбота і щасливі спогади, а не лише гарні обгортки подарунків та смачненька їжа", - підсумувала Супрун.

Нагадаємо, 19 грудня, православні християни відзначають День Святого Миколая, який вважається покровителем дітей. Зазвичай у цей день слухняним дітям під подушку кладуть подарунки.