Супрун сьогодні вранці повернулася до виконання своїх обов'язків / фото УНІАН

Народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив про намір розширити позовні вимоги до Супрун і домагатиметься її повного звільнення з МОЗ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Мосійчук сказав сьогодні журналістам в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва.

“Завтра почнеться розгляд справи по суті. І ми аргументовано, зо всіма доказами доведемо свою правоту і доведемо те, що Уляна Супрун не має права займати посаду, в тому числі і першого заступника міністра. Сьогодні, за моєю інформацією, до суду, з окремими вимогами, з окремою заявою звернеться мій колега Андрій Лозовий. Крім того, я планую доповнення до позовних вимог”, - сказав він.

Відео дня

Читайте також"Відкинув аргументи, але скасував рішення": Супрун прокоментувала вердикт судді щодо неї

Також він уточнив, що домагатиметься повного звільнення Супрун.

За словами Мосійчука, він, в тому числі, готує ряд клопотань щодо витребовування закордонного паспорту громадянина України, по якому Супрун перетинала державний кордон, коли нещодавно була у США у відрядженні.

“Не може особа з подвійним громадянством обіймати державну посаду. Не може бути призначена особа в незаконний спосіб”, - переконаний депутат.

При цьому він розкритикував політику Супрун на посаді глави очолюваного нею відомства.

Також Мосійчук наголосив, що уряд повинен невідкладно внести на розгляд парламенту кандидатуру міністра охорони здоров’я.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун.

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй, серед іншого, уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

11 лютого суд розпочав розгляд клопотання Міністерства юстиції про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання Супрун обов'язків міністра охорони здоров’я. Того ж дня суддя Сергій Каракашьян, який розглядав цю справу, пішов до нарадчої кімнати.

13 лютого Кабмін частково розблокував роботу МОЗ, паралізовану через судову заборону Супрун виконувати обов’язки міністра. Як повідомляється на сайті МОЗ, щоб забезпечити безперервність роботи міністерства, Кабінет міністрів прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень міністра як члена уряду.

Сьогодні, 14 лютого, Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про відсторонення Супрун.

Водночас, Супрун заявила, що сьогодні зранку, 14 лютого, знову почала виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Супрун є в.о. глави МОЗ з 1 серпня 2016 року.