У Сумах померла 24-річна хвора на кір породілля ромської національності, яка 14 березня через кесарів розтин народила хлопчика. 

Про це інформують місцеві ЗМІ із посиланням на начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Сергія Бутенка.

Кореспондент УНІАН не зміг додзвонитися за подробицями до Бутенка, оскільки його телефон вимкнено.

Породіллю з підозрою на кір до обласного перинатального центру 13 березня доставили із Буринської Центральної районної лікарні. За словами головної лікарки ЦРЛ, її привезли санітарним транспортом у супроводі завідувача акушерсько-гінекологічного відділення.

Читайте такожУ Львові від кору помер 2-річний хлопчик

За словами обласного інфекціоніста Ірини Троцької, у породіллі був важкий перебіг захворювання, ускладнений пневмонією, а на кір в її родині нещодавно хворів брат та двоє його дітей. 

За даними медиків, у дитини ознак хвороби поки що не діагностували, та ризик того, що вірус передався від матері до дитини, лишається великим, адже інкубаційний період цієї хвороби – до трьох тижнів. Новонароджений наразі перебуває під наглядом лікарів Про причини ж смерті жінки стане відомо завтра після розтину, хоча наявність інфекції кору в неї було підтверджено лабораторно ще за життя.

Тим часом управління здоров’я Сумської ОДА ухвалило рішення про те, що обласний перинатальний центр тимчасово призупинив госпіталізацію і не прийматиме породіль та вагітних у період із 19 березня до 5 квітня. Жінки будуть направлятися в стаціонар Сумського міського пологового будинку Пресвятої Діви Марії, що на вулиці Троїцькій.

Усього з початку року на Сумщині зафіксовано 96 випадків захворювання на кір. Упродовж 2018 року їх було близько 300. Летальних випадків торік не було.