Корисно вживати зелені продукти / фото moirebenok.ua

Для детоксикації печінки, що дозволяє очистити організм від токсичних речовин, корисно вживати зелені продукти, а також хрестоцвіті: різні види капусти, зокрема, брокколі, редьку, руколу.

Ці продукти підвищують ресурс здоров'я, а також дозволяють всім іншим клітинам працювати у спокійному режимі, а не на межі виснаження, заявила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, передає "Главред".

Читайте такожЖінкам потрібен "жирок" на тілі - дієтолог

Відео дня

За її словами, до таких продуктів також відносяться ягоди, що містять унікальні речовини - поліфеноли, які захищають мозок від старіння і від таких невиліковних захворювань, як, наприклад, хвороба Альцгеймера і Паркінсона.

Експерт наголосила, що також важливі горіхи, адже вони містять багато цінних жирів, корисних для нашого мозку і судин.

"Крім того, не тільки продукти, але й режим харчування має значення для молодого вигляду. Це - дво- або триразовий режим харчування, відсутність перекусів і відмова від наїдання перед сном (за дві-три-чотири години до сну, щоб сон був міцним, а їжа не пошкоджувала наші мітохондрії, тому що нині існує велика кількість мітохондріальних захворювань, зумовлених збоями в роботі мітохондрій - найдрібніших структур в кожній клітині організму)", - додала Скиталінська.

Раніше лікар-дієтолог Оксана Скиталінська повідомила, що для організму людини цукор і алкоголь однаково шкідливі, ці продукти є наркотиками, тому від них треба відмовитися.