Президент заявив, що прихильники легалізації можуть потерпіти / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський вважає не на часі легалізацію медичного канабісу в Україні.

Про це він сказав під час прес-марафону.

Читайте такожМОЗ збирається відмовитися від медичних довідок

Відео дня

"Зараз не йдеться про легалізацію канабісу, але я знаю, що дуже багато людей хочуть займатися цим бізнесом в Україні. Але ми можемо це розглядати тільки після того, коли будуть відповіді на всі гострі питання... Мені здається, що ті, хто хочуть, - потерплять. Я не бачив зареєстрованого закону від партії "Слуга народу". Є речі, які не на часі. Я гадаю, що це не на часі. Не зараз. Це не пріоритет. Ми не виписали з вами всі ризики, з цим пов'язані, ми не знаємо, чи готове наше суспільство", - сказав президент.

Він додав, що до цього питання можна буде повернутися пізніше.

Як повідомляв УНІАН, виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я в уряді Володимира Гройсмана Уляна Супрун підтримувала легалізацію медичного канабісу в Україні для лікування низки хвороб.

Навесні на сайті Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин електронна петиція «Законодавчо врегулювати канабіс для науки та медицини – захистити конституційні права громадян» зібрала необхідну кількість підписів громадян. Комітет підтримав петицію.

20 травня у парламенті було зареєстровано проект закону № 10313 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя», який врегульовує використання канабісу для потреб медицини та науки.

4 вересня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька не виключила, що з'явиться новий законопроект про легалізацію медичного канабісу.