За словами депутата, зараз Україна "стоїть на порозі можливої епідемії страшної хвороби, яка називається дифтерія" / фото pixabay.com

Фракція «Голос» закликає президента Володимира Зеленського провести засідання Ради національної безпеки і оборони щодо ситуації в Україні із захворюванням на дифтерію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це депутат від партії «Голос», член парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина заявила на засіданні Верховної Ради.

За словами депутата, нині Україна "стоїть на порозі можливої епідемії найстрашнішої хвороби, яка називається дифтерія".

Відео дня

"Щойно нас повідомили, що підтвердилося 14 випадків дифтерії у студентів ужгородського університету. Це дуже велика цифра, адже за цей рік маємо вже 20 випадків", - додала вона.

Депутат зауважила, що під час минулої епідемії дифтерії в Україні захворіли 20 тис. осіб, померли 700.

Читайте такожСпалах дифтерії в Україні: що це за хвороба, як передається, симптоми (фото, відео)

Стефанишина наголосила, що вакцинація - єдиний спосіб запобігти інфікуванню дифтерією. На її думку, в країні необхідно провести потужну інформаційну кампанію з вакцинації.

"Сьогодні 30% дітей і 50% дорослих не є вакцинованими від дифтерії", - зазначила парламентарій і додала, що кожні 10 років дорослі мають робити щеплення від дифтерії.

"Сьогодні ми з фракцією "Голос" звертаємося до президента України для того, щоб провести спеціальне засідання Ради національної безпеки і оборони і розглянути питання можливого спалаху дифтерії в Україні, і запобігання цьому спалаху", - заявила Стефанишина.

Вона додала, що президенту буде направлене відповідне звернення.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 жовтня, Центр громадського здоров’я МОЗ поінформував, що станом на 28 жовтня в Україні зареєстровано 20 випадків захворювання на дифтерію, з них 18 — протягом жовтня. П'ять випадків захворювання підтверджено лабораторно в Луганській, Хмельницькій, Закарпатській, Тернопільській та Київській областях.

У центрі також наголосили, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості в усіх регіонах.