В маркеті виявили заражену рибу / фото facebook.com/ulanasuprun

Лабораторні дослідження підтвердили ботулізм у в'яленій рибі, яка продається в столичному супермаркеті "АТБ" по вул. Полковника Потєхіна, 2.

Про це повідомляє столичне управління Держспоживслужби України.

Читайте такожУ Києві зафіксували новий випадок смертельної інфекції

Відео дня

Позапланова перевірка супермаркету сталася після захворювання ботулізмом жителя Києва, який купував рибу в цьому закладі. Фахівці відібрали в магазині зразки харчових продуктів.

За результатами лабораторних досліджень, ботуліністичні токсини виявили в зразку проб "Товстолобик в'ялений, 1 сорту". Виробник продукції – ТОВ "ТАМАКО-ІНВЕСТ" (вул. Різдвяна, 2А, селище Хутори Черкаської області), дата виробництва 24.09.2019 р., термін придатності до 23.12.2019 року.

У зв'язку з цим супермаркету винесли припис про усунення виявлених порушень законодавства, а керівника магазину зобов'язали тимчасово призупинити продаж вказаної вище рибної продукції.

Ботулізм – це важке харчове отруєння, викликане споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Збудник хвороби розмножується в анаеробному стані (без доступу кисню) при неправильних умовах зберігання або транспортування харчових продуктів.