Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету України на 2019 рік, які передбачають виділення додаткових 200 млн грн на будівництво лікувально-діагностичного комплексу "Охматдиту".

За ухвалення відповідного законопроекту в другому читанні і в цілому проголосували 357 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Читайте такожСкандал в "Охматдиті": масове звільнення лікарів поставило під загрозу життя дітей (відео)

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою до документа, зазначені зміни пропонується реалізувати за рахунок зменшення видатків за бюджетною програмою "Фонд президента України з підтримки освіти, науки і спорту" на суму 200 млн грн, перенаправивши ці кошти "Охматдиту".

Довідка УНІАН. Будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «Охматдит» було відновлено у 2016 році після замороження у 2013 році. У 2018 році було завершено перший пусковий комплекс з діагностичними відділеннями.

У тому самому році розпочалося будівництво другого пускового комплексу на 40 відділень, в тому числі Центру дитячої гематології, онкології і трансплантації кісткового мозку, а також планувалося розширити відділення трансплантації кісткового мозку та інтенсивної мегадозової хіміотерапії і вдвічі збільшити кількість операційних.

Для виконання робіт з будівництва у 2019 році передбачено видатки в розмірі 600 млн грн, що не враховує реальну потребу, передбачену директивними термінами завершення будівництва.