Пік грипу прийде в Україну зовсім скоро / УНІАН

Пік захворюваності на грип та ГРВІ очікується на кінець січня - початок лютого.

Про це на брифінгу повідомила лікар-епідеміолог Центру громадського здоров’я України Оксана Кошалко.

«Згідно прогнозу, який був наданий нашими фахівцями, кінець січня - початок лютого, це є пік захворюваності на грип та ГРВІ. Тому можна сказати, що ми уже близько. Але, зважаючи на піковий рівень дитячої захворюваності на тепер, можемо сказати, що ми очікуємо зниження захворюваності серед дітей», - сказала вона.

Відео дня

Говорячи про летальні випадки внаслідок захворювання на грип, лікар-епідеміолог зазначила, що вони зафіксовані у Житомирській, Запорізькій, Тернопільській, Чернігівській та Рівненській областях.

Читайте такожУ МОЗ заявили про посилення заходів безпеки для захисту українців від коронавірусу з Китаю

Минулого року було зафіксовано приблизно 60 летальних випадків, а цьогоріч - 13. «Але, зважаючи на те, що цього року зафіксовано циркуляцію штаму АН1, а це досить важкий вірус, що викликає ускладнення у дорослих і дітей, на жаль, летальні випадки ще будуть реєструватися», - заявила Кошалко.

Зазначається також, що цього року зріс рівень вакцинації. «Минулого року за весь епідсезон було вакциновано 161 тис. осіб, а цьогоріч станом на 4-й тиждень року - вже приблизно 220 тис. осіб», - зазначила лікар-епідеміолог.

Як повідомляв УНІАН, у МОЗ запевнили, що китайський коронавірус Україні наразі не загрожує та нагадали про профілактику.