REUTERS

Міністерство закордонних справ України заявляє, що одного українця з Китаю евакуювали до Російської Федерації.

Про це йдеться у відповіді МЗС України на запит УНІАН.

"Наразі відомо про цей єдиний випадок евакуації громадянина України з Китаю на територію РФ. Консульство станом на сьогодні встановлює контакт з нашим співвітчизником з метою надання йому можливої допомоги", - заявили в МЗС.

Відео дня

Читайте такожНаступного тижня в Україні з'являться тест-системи для виявлення коронавірусу - МОЗ

Також у міністерстві зазначили, що МЗС, відповідно до своєї компетенції, не розглядає питання вивезення громадян України з території РФ через поширення коронавірусу.

"Водночас МЗС України рекомендує громадянам України утриматися від відвідання Російської Федерації у зв’язку із значною кількістю провокацій з боку російських силових структур стосовно громадян України", - йдеться у відповіді.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 7 лютого в світі зареєстровано 31 тис. 549 лабораторно підтверджених випадків інфікування новим коронавірусом 2019-nCoV, з них 641 – летальний.