Ілюстрація REUTERS

53 громадян України виявили бажання бути евакуйованими із китайської провінції Хубей на батьківщину.

Про це заявили в Міністерстві закордонних справ України, передає видання "Гордон".

Читайте такожОтримані нові дані про вірус-убивцю із Китаю

Відео дня

Загалом станом на 4 лютого посольству України в Китаї відомо про 80 ​​українських громадян, які перебувають в Ухані та інших містах провінції Хубей, на які поширюються карантинні заходи через коронавірус 2019 nCoV.

У відомстві додали, що представники української влади працюють над тим, щоб евакуювати українців із місцевостей, які найбільш вражені коронавірусом.

"Міністерством закордонних справ у межах своїх повноважень проводиться робота з нашими співвітчизниками в КНР. Зокрема, опрацьована логістична складова та інші практичні заходи, безпосередньо пов'язані з організацією процесу вивезення українських громадян", - розповіли у МЗС.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу становить від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Станом на ранок 5 лютого кількість хворих на новий тип пневмонії, який викликає коронавірус, у світі зросла до 24 541 особи, загиблих уже налічується 493.