Ілюстрація / REUTERS

В Україні за тиждень з 17 по 23 лютого на ГРВІ захворіли 217 тисяч осіб, зафіксовано 10 летальних випадків внаслідок ускладнень після грипу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

"За минулий тиждень (17.02-23.02) на ГРВІ захворіли 217 459 людей, з них 61,3% - діти. Інтенсивний показник захворюваності склав 568,7 на 100 000 населення, що на 19,3% більше епідемічного порогу по Україні", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

В Україні зафіксовано широке географічне поширення грипу. Зокрема в Харківській, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій областях та у Києві зберігається неепідемічний рівень активності грипу та ГРВІ. В усіх інших областях зареєстрована епідемічна активність різної інтенсивності.

Читайте такожЛікар розповіла, що потрібно їсти під час грипу та застуди (відео)

У МОЗ відзначили, що перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип не означає початок епідемії грипу. Найчастіше це типовий для зимової пори року та цілком очікуваний епідемічний підйом захворюваності.

"За тиждень отримано повідомлення про десять летальних випадків унаслідок ускладнень грипу, що підтверджено методом ПЛР. З початку епідемічного сезону 48 людей померли від ускладнень грипу. Жоден померлий не був щеплений проти грипу. Упродовж звітного тижня проти грипу вакциновано 225 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 237 345 осіб", - повідомили у міністерстві.

Раніше УНІАН повідомляв, що впродовж тижня, з 10 по 16 лютого 2020 року, в Україні від ускладнень грипу померли десятеро людей.