Прикордонники перевірятимуть температуру у всіх громадян / фото УНІАН

Прикордонники в пунктах пропуску на кордонах у цілодобовому режимі здійснюють заходи щодо нерозповсюдження нового коронавірусу на територію Україну.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Читайте також"Не варто так боятися": урядовець розповів, яка хвороба зараз небезпечніша за коронавірус

Відео дня

«На даний час прийнято рішення силами Державної прикордонної служби та Міністерства охорони здоров’я проводити температурний скринінг усіх громадян, які прибувають на територію України. Зокрема він здійснюватиметься для громадян, які слідують в Україну з будь-якої держави світу, як авіасполученням, так і через усі автомобільні та залізничні пункти пропуску на кордоні», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ситуація на кордоні перебуває під контролем у цілодобовому режимі.

Крім того, як зауважили в ДПСУ, триває мобілізація всіх необхідних ресурсів, в тому числі щодо забезпеченості приладами для вимірювання температури та засобами індивідуального захисту.

«Ці заходи Держприкордонслужба здійснює спільно з представниками Міністерства охорони здоров’я України, фіскальної служби та органами місцевого самоврядування», - додали у відомстві.

Прикордонники наголошують, що у разі фіксації на кордоні людини із підвищеною температурою та початковими ознаками захворювання її одразу ж направлять на додаткове обстеження.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу.

Станом на 26 лютого у світі зареєстровано 81 тис. 005 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 762 – летальні, одужали вже 30 тис. 109 осіб.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.