Ілюстрація / REUTERS

До України тимчасово заборонили ввезення домашніх та диких м'ясоїдних тварин з Китаю у зв’язку з виявленням коронавірусу SARS-CoV-2 у собаки.

Про це повідомили в Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Перший випадок зараження домашньої тварини зареєстровано на території Гонконгу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин, собака утримувався в тому ж будинку, де було зафіксовано випадок коронавірусу у власника.

Відео дня

Читайте такожВрятуй себе сам. Чи людина з підозрою на коронавірус отримає допомогу в Україні

"З метою мінімізації ризиків занесення на територію України збудника COVID-19, відповідно до статей 33 і 96 Закону України "Про ветеринарну медицину", з урахуванням рекомендацій, викладених у Кодексі здоров'я наземних тварин МЕБ, Держпродспоживслужба тимчасово заборонила ввезення в Україну з Китайської Народної Республіки домашніх (собак, кішок тощо) і диких м'ясоїдних тварин", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у Гонконгу вперше діагностували коронавірус у домашнього собаки. Також повідомляється, що це перший подібний випадок зараження в Гонконгу і кажуть, що раніше не мали даних про можливості поширення коронавіруса між тваринами і людьми.