Ілюстрація / REUTERS

Одну тисячу коробок ПЛР-тестів на 100 тис. тестувань, які прибули напередодні літаком з Південної Кореї, уже розподіляють між регіонами.

Як повідомили в Офісі президента, про це йшлося на щоденній селекторній нараді президента Володимира Зеленського з представниками уряду та державних відомств, які залучені до боротьби з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте такожКиянка розповіла про інфікування COVID-19 та симптоми коронавірусу (відео)

Відео дня

Зазначається, що доставлений вантаж уже розподіляється по аптеках, крім того, до лікарень постійно направляються респіратори, рукавички, витратні матеріали для апаратів штучної вентиляції легенів. "Ми також додатково роздаємо ці засоби військовим, Міністерству охорони здоров’я та прикордонникам", - зазначив секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

Додатково в Україну прибуде ще 100 тис. ПЛР-тестів, 40 тис. окулярів багаторазового використання та респіратори високого ступеня захисту.

Крім того, українське підприємство виготовляє 8 тис. спецкостюмів, 4 тис. захисних халатів та 18 тис. рукавичок багаторазового використання, і сьогодні розпочнеться їхнє відвантаження та відправлення в регіони представникам швидкої допомоги та інфекційних відділень. "Ми закриємо всі потреби в захисті тих, хто на передовій – лікарів швидкої допомоги та інфекціоністів, – тобто лікарів, які безпосередньо контактують та допомагають хворим на COVID-19", – зауважив Тимошенко.

Він також наголосив, що до лабораторій буде направлено 12 спеціальних машин для проведення тестування, доставка яких в Україну очікується сьогодні.

Крім того, розглядається можливість закупівлі вхідних рамок з неспиртовим дезінфектором для місць з великим скупченням людей.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня в Україну з Південної Кореї завезли ще 100 тисяч тестів для ПЛР-діагностики коронавірусу.

В Україні станом на 10:00 31 березня зафіксовано 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних, 8 пацієнтів одужали.