Генеральний секретар ООН, Пан Гі Мун, виступив із заявою про те, що від малярії щорічно вмирає більше мільйона жителів планети, тому він має намір серйозно боротися з цим небезпечним захворюванням.

Оскільки 25 квітня відзначається Всесвітній день боротьби з малярією, то Пан Гі Мун закликав громадськість до того, щоб до кінця 2010 року в усіх жителів африканського континенту був доступ до основних засобів профілактики проти малярії, оскільки 90% смертей від цієї хвороби припадає на Африку.

Генсек ООН закликав громадськість забезпечити протимоскітними сітками і репелентами всіх жителів небезпечних районів і особливо африканських жінок і дітей.

Відео дня

На його думку, в боротьбі з малярією також допоможуть нові спеціалізовані клініки, додаткові програми навчання працівників охорони здоров`я і дослідницькі програми в цій сфері.

За статистикою, кожні 30 секунд від цієї хвороби вмирає одна дитина, а всього за рік малярією заражається півмільярда людей.

Програма ООН, запроваджена в 1998 році, метою якої є скоротити смертність від малярії удвічі до 2010 року, принесла несподівані результати: в ході її реалізації рівень смертності, навпаки, виріс.

Слід зазначити, що учені в усьому світі намагаються знайти ліки проти малярії. Наприклад, рік тому учені з університету Джона Хопкінса (США) створили новий вид комарів, несприйнятливих до збудника малярії і більш життєстійких, ніж звичайні комахи. Якщо ці комарі витіснять колишніх, то плазмодії втратять свого розповсюджувача.

Корреспондент.net