REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної аудиторської служби України, порушення, що призвели збитків держбюджету на майже 20,5 млн грн, були виявлені фахівцями Держаудитслужби під час ревізії Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Уточнюється, що було перевірено окремі питання її фінансово-господарської діяльності за період з 16 вересня 2014 року по 1 червня 2016 року. Як з'ясувалося, 11 реабілітаційних установ надавали послуги із психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції у обсягах менших, ніж це визначено умовами договорів, укладених зі Службою, документацією конкурсних торгів та переговорними процедурами закупівель.

Читайте такожЗ початку проведення АТО реабілітацію пройшли 2,8 тис. військовослужбовців

Відео дня

Також реабілітаційні установи вносили до актів приймання-передачі наданих послуг недостовірні відомості щодо кількості осіб, які проходили психологічну реабілітацію. «Через це Служба зайво сплатила цим установам більш як 20,2 млн грн, що завдало збитків державному бюджету», - наголосили у Держаудитслужбі.

Крім того, йдеться у повідомленні, одна з реабілітаційних установ надавала послуги особам, які не були направлені на психологічну реабілітацію структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

Читайте такожУ Міноборони відмовилися від закупівлі сучасних кровоспинних джгутів

"Тож за їх реабілітацію Служба зайво сплатила 180 тис. грн, виділених з державного бюджету", - зазначили у відомстві.

Також виявлено, що у 2015 році один із санаторно-курортних закладів завищив кількість осіб, які перебували в ньому на санаторно-курортному лікуванні. Через це вартість наданих послуг була завищена майже на 96 тис. грн.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів, повідомили у Держаудитслужбі.