УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене під час сьогоднішнього засідання уряду.

Читайте такожКабмін затвердив порядок надання регіонам субвенції на відшкодування вартості ліків

Відео дня

Як зазначила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, законопроект передбачає доступ українців до якісної медицини, якісних ліків та забезпечить зниження корупції.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував членам уряду схвалили законопроект і направити його до Національної ради реформ для обговорення.

«Було б доцільно, щоб ми зараз попередньо ухвалили це рішення, але оскільки Національна рада реформ виявила інтерес до цієї реформи, я б хотів внести пропозицію, щоб ми направили попередньо схвалений нами проект на Нацраду, щоб ми ще раз обговорили це питання і вже після того ми його направили до українського парламенту», - сказав він.

Пізніше на брифінгу в уряді очільниця МОЗ зазначила, що поданий законопроект реалізує ідею схваленої у 2016 році концепції «Гроші ходять за пацієнтом». «І написаний проект закону реалізовує реформи того, як змінити систему фінансування, щоб гроші йшли за пацієнтом, а не на фінансування якоїсь системи охорони здоров'я, яка не безкоштовна», - сказала Супрун.

Читайте такожЛише 8% українців вважають, що медгалузь України близька до європейських стандартів

Крім того, за її словами, «ми передбачаємо перехід на міжнародні протоколи лікування і багато змін до Бюджетного кодексу і програми підтримки охорони здоров'я вже на 2017 рік».

«Наступного тижня ми готові представити цей законопроект на засіданні Нацради реформ», - сказала Супрун.

Вона також повідомила, що поряд із законопроектом Кабмін прийняв сьогодні, 16 березня, низку постанов, які дозволять дуже якісно і ефективно використовувати 500 млн грн, які вже виділені в бюджеті на 2017 рік на проекти реімбурсації та доступності ліків.