У Москві буде створений реєстр організацій, що надають психологічну допомогу, повідомляє "Інтерфакс". Законопроект "Про психологічну допомогу населенню в Москві" був прийнятий на засіданні столичної міської думи.

Голова московського департаменту сімейної і молодіжної політики Людмила Гусєва вважає, що цей закон дозволить захистити москвичів від неякісної психологічної допомоги.

Крім того, законопроект передбачає створення реєстру осіб і організацій, що займаються наданням психологічної допомоги населенню. У відповідності з новим законом, включені в реєстр психологи будуть зобов`язані надавати психологічну допомогу за стандартами, затверджуваним урядом Москви.

Відео дня

Депутат Мосгордуми Тетяна Портнова запропонувала ввести добровільну сертифікацію психологів. На її думку, такий захід допоможе відокремити професіоналів від шарлатанів, парапсихологів і ворожок, і забезпечить москвичам якісну психологічну допомогу.

За словами депутата Михайла Москвіна-Тарханова, прийнятий закон "допоможе зняти маскування під психологічну допомогу з організацій типу Церкви об`єднання Муна і саєнтологів.

За даними Людмили Гусєвої, в Москві наданням психологічної допомоги займається близько 300 організацій, більше половини з яких стягує плату за свої послуги. Крім того, в столиці працює близько 10 тисяч практикуючих психологів.

medportal.ru