Згідно результатам нового дослідження, жінки, які пережили рак грудей, піддаються небезпеці появи побічних ефектів від вживання хіміопрепаратів. Негативним наслідком курсу лікування раку, як затверджують учені, може стати захворювання серця. У зв`язку з цим думки медиків розійшлися відносно того, чи дійсно хіміотерапія є лікувальною.

Препарати для лікування раку грудей ослабляють жіноче серце. Про це було відомо і раніше. Проте тепер американські учені довели, що альтернативна медицина є не гіршою за сучасну хіміотерапію.

Також учені відзначають, що токсичні препарати є лише одним із чинників порушення серцевої діяльності після курсу лікування раку грудей. Іншими причинами є стрес, знижена фізична активність, а також збільшення маси тіла.

Відео дня

За словами доктора Памели Дуглас (Pamela Douglas) з Університету Дьюка в США, хіміотерапія є небезпечною для жінок. Крім того, це не поодинока небезпека, а ланцюг взаємозв`язаних порушень, які можуть мати дуже негативні наслідки для жіночого організму.

Інший дослідник, доктор Денніс Слемон (Dennis Slamon) з Онкологічного центру імені Джонсона при Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, провів дев`ять наукових аналізів, які показали, що в США, а також в інших країнах, лише 20% пацієнтів, у яких пухлини досягають стадії гіперактивності гену Her2, ефективно чутливі до препаратів для лікування раку грудей.

І лише ті, хто володіє також підвищеною активністю ТороII (а це тільки 8% жінок), можуть дійсно одержати покращення від вживання препаратів цієї групи.

«Здоровье Украины»