Проаналізувавши спортивні рекорди останніх ста років, французькі вчені дійшли висновку, що людство стоїть на порозі своїх фізичних можливостей.

Саме тому перевищити рекордні показники спортсменам тепер майже неможливо. На думку фахівців, у майбутньому вже поставлені рекорди можна буде поліпшити лише на тисячні долі.

Як стверджують фахівці з Інституту біомедицинських і епідеміологічних досліджень і спорту, людина ніколи не зможе стрибнути вище 2,6 метра. Такого висновку дійшли французькі експерти, обробивши 3,26 тис світових рекордів. Ця цифра не випадкова - за останні 111 років з моменту поновлення Олімпійських ігор саме таку кількість рекордів було встановлено.

Відео дня

Дослідження засвідчило, що число рекордів почало знижуватися, починаючи з 1960-х років. На сьогодні найвищий  результат серед бігунів на дистанцію 100 м становить 9,74 секунди. На думку французьких учених, цей показник біологічно неможливо поліпшити до дев`яти секунд.

Тим часом російські експерти не цілком поділяють точку зору своїх французьких колеґ. Як стверджує заввіділом медико-біологічного моніторинґу найвищих досягнень у спорті  Всеросійського інституту фізичної культури Тамара Абрамова, резерви організму людини є великими.

"Якщо підготовка буде вивіренішою, якщо більшою мірою будуть використовуватися засоби відновлення, які дозволяють спортсменові зберігати здоров`я, то, можливо, не потрібно буде так гостро ставити питання. Інша річ, що швидкість, з якою ці результати будуть збільшуватися, звичайно, буде нижчою, ніж колись", - зауважила представниця російської установи.

НОВИНАР