Фото: УНІАН

Кабінет міністрів України у рамках реформи державних органів влади пропонує об'єднати Державну ветеринарну і фітосанітарну службу, Державну інспекцію із захисту прав споживачів і Державну санітарно-епідеміологічну службу в єдиний орган.

Згідно з презентацією, оприлюдненою на сайті уряду, новостворена Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів опікуватиметься фітосанітарним і ринковим наглядом, буде стежити за гігієною харчування, а також захищати права споживачів і стежити за безпекою продуктів.

Крім того, уряд пропонує ліквідувати Державну інспекцію сільського господарств, а також створити Державне агентство природних ресурсів, яке об'єднає функції Держлісагентства, Держрибагентства і Держводагентства.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше Міністерство аграрної політики заявляло про намір переформатувати Держветфітослужбу з метою створення прозорішого органу виконавчої влади.

Аграрні асоціації неодноразово закликали владу провести масштабну дерегуляцію галузі, усунувши можливості для корупції в держорганах.