"Метінвест" продовжує безкоштовно забезпечувати киснем лікарні Маріуполя і Покровська: у липні медзаклади отримали 31,32 тонни рідкого і 4,9 тисяч кубометрів газоподібного кисню.

Це - безкоштовна допомога групи для хворих на коронавірус, які перебувають на стаціонарному лікуванні в лікарнях вищевказаних міст. Так пацієнти отримують кисневу терапію.

Читайте такожВражає легені швидше за інші штами коронавірусу: на Харківщині лікарні готуються до удару "Дельти"У Маріуполі кисневу допомогу отримали лікарні №1 (4,16 тонни рідкого і 90 кубометрів газоподібного кисню), №4 (3,2 тонни рідкого і 840 тонн газоподібного кисню), №9 (11,84 тонни рідкого кисню), лікарня швидкої медичної допомоги (1926 тонн газоподібного кисню). Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування за місяць отримала 12,1 тонни рідкого кисню.

Відео дня

"Як зазначають медики, вчасно розпочата киснева терапія при COVID-19 знижує ризик розвитку супутніх захворювань і скорочує час перебування на лікуванні в стаціонарі", - зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату імені Ілліча групи "Метінвест" Олена Кондалова.

В цілому за 2020 рік група "Метінвест" спільно з Фондом Ріната Ахметова передали маріупольським лікарням 206 тисяч кубометрів кисню на 11,5 млн грн. 

Всього за період з початку пандемії, 2020-2021 р, інвестиції Групи "Метінвест" в будівництво, утримання та обслуговування кисневої інфраструктури медустанов у Маріуполі склали понад 72 млн грн, а це майже 700 лікарняних ліжок з прямою подачею кисню.