Восени в Україні очікується нова хвиля COVID-19 / фото Reuters

Центр вакцинації від COVID-19 в Україні можуть закрити через очікуваний сплеск захворюваності через 4-6 тижнів.

Про це Obozrevatel розповів лікар-інфекціоніст Віктор Петров.

"Активної вакцинальної кампанії ми будемо мати ще 4-6 тижнів, а далі не виключено, що нам доведеться її згорнути у зв'язку із загостренням ситуації", – попередив він.

Відео дня

Лікар нагадав, що кампанія з вакцинації проводиться під час благополучної епідеміологічної ситуації.

"Час у нас зараз золотий, його потрібно використовувати максимально ефективно. Ми повинні використовувати його для того, аби прищепитися, а не чекати біля моря погоди, поки ми всі перехворіємо", – підкреслив Петров.

Він припустив, що якщо центри вакцинації і продовжать роботу під час чергової хвилі коронавірусу, то людям доведеться здавати тести на COVID-19 перед щепленням.

"Ми не будемо знати, хто з людей інфікований, а хто ні. Тому додатково доведеться організовувати тестування перед щепленням. Навіть якщо людина буде відчувати себе досить добре на момент щеплення, перед тим як прищеплювати, слід зробити антигенний тест або попросити у неї результат ПЛР-тестування. Якщо епідеміологічна ситуація загостриться, виникне небезпека того, що ми можемо прищеплювати людей, які вже будуть інфіковані коронавірусом", – пояснив лікар.

Читайте такожВ Україні за минулу добу проти COVID-19 вакцинувалися 66 173 людини

Також Петров нагадав, що якщо людина інфікована коронавірусом, то щеплення втрачає сенс. Більш того, вона може стати причиною додаткових побічних реакцій.

"Ті, хто не прищепиться зараз, ризикують мати відстрочене щеплення у зв'язку або з хворобою, або з тим, що ми не будемо мати гарантій безпеки середовища від коронавірусу", – підкреслив медик.

Вас також можуть зацікавити новини: