Епідситуація на Львівщині щоденно погіршується / фото УНІАН, Микола Тис

Львівська область впевнено рухається до "червоної" зони карантину, тож посилення обмежень може відбутися вже найближчими днями.

Про це заявив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає 032.ua.

"На жаль, вкотре констатуємо, що епідситуація на території щоденно погіршується. Ми моніторимо ключові показники і спостерігаємо те, що при великій кількості надходження біоматеріалу на дослідження фактично кожна друга особа має позитивний ПЛР-тест", - зазначив Чемерис.

Відео дня

Окрім цього він наголосив на тому, що в області різко зріс рівень госпіталізації хворих. Відтак Львівщина скоро може "почервоніти".

"Ми вже третій день поспіль як перетнули позначку 60, мова йде про кількість госпіталізованих осіб на 100 тисяч населення. Відповідно, на жаль, область вже впевнено рухається до "червоного" рівня епіднебезпеки", - наголосив Чемерис.

Як повідомили у Львівській ОДА, за минулу добу, 11 жовтня, в регіоні виявлено 978 нових випадків зараження коронавірусом, померли 33 людини. Госпіталізували в понеділок 346 хворих із цим діагнозом. У реанімації перебуває 163 людини, із них на апаратах ШВЛ – 49. Загалом на Львівщині з початку пандемії COVID-19 підтвердили у 159411 осіб. Померли 4086 людей, одужали - 138678.

"Якщо проаналізувати ситуацію станом на сьогоднішній ранок, то за вчорашній день в області госпіталізували 349 людей. Це найбільша кількість під час цієї хвилі коронавірусної хвороби", - додав Чемерис.

Він наголосив, що регіон близький до "червоної" зони і посилення карантину може відбутися найближчими днями.

Читайте такожЛьвову не уникнути "червоної" зони карантину - Садовий

"Враховуючи низку показників, ми говоримо про те, що Львівщина близька до обмежень, характерних "червоній" зоні. Очікуємо, що ці обмеження можуть вступити у дію найближчими днями. Зараз обласна комісія ТЕБ та НС напрацьовує усі механізми і прийматиме рішення про певний вид обмежень", сказав Чемерис.

Як повідомляв УНІАН, у Львові з 14 жовтня планують посилити карантинні заходи, а саме: обмежити масові заходи, перевести навчальні заклади на дистанційний режим та припинити планові операції у лікарнях, які приймають хворих на COVID-19.

Карантин в Україні

Зараз в Україні діє адаптивний карантин, під час якого передбачено чотири рівні епіднебезпеки "зелений", "жовтий", "помаранчевий" та "червоний". У "зеленій" зоні найслабші обмежувальні заходи, а у "червоній" – найсуворіші.

Україна 23 вересня із "зеленої" зони карантину перейшла у "жовту", і обмежувальні заходи стали суворішими.