МОЗ впроваджує зміни до другого етапу медичної реформи / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров’я впроваджує зміни до другого етапу медичної реформи, який стартував з 1 квітня.

Як повідомила прес-служба МОЗ, про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

За його словами, в результаті реформи українці отримають якісну, доступну і зрозумілу медицину, а медичні працівники – гідну оплату праці.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ після нового коронавірусного антирекорду заговорили про "певні заходи" заради здоров'я українців

“З точки зору лікарів і медичних працівників, це (зміни до другого етапу реформи) теж зрозуміле правило: достойна заробітна плата, яка не знаходяться внизу списку із розміром середніх заробітних плат по Україні. Над медиками перестають знущатися – тобто перестають робити те, що відбувалося протягом усієї історії незалежності, а особливо протягом останніх 4 років”, - наголосив Степанов.

За словам очільника відомства, нове керівництво МОЗ виправляє помилки попередників, що були допущені при плануванні другого етапу медичної реформи. Зокрема, щодо розміру тарифів на медичні послуги та механізму фінансування медичних закладів, в результаті чого тисячам українських медиків загрожує скорочення. “Наша команда не допустить цього. Ми за якісну і ефективну українську медицину”, - резюмував Степанов.