Додаткову дозу вакцини від COVID-19 на даному етапі в Україні рекомендуватимуть певним категоріям громадян / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Введення додаткової дози вакцини від COVID-19 в Україні рекомендуватимуть певним категоріям громадян.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив під час брифінгу.

За його словами, минулого тижня відбулося засідання Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, яка сформулювала рекомендації щодо додаткової вакцинації.

Відео дня

"Ця додаткова доза буде рекомендована тим, які мають імуноскомпроментовані або імуносупресивні стани, у тому числі у яких є ризик формування неповноцінної імунної відповіді на введення вакцини. Скоріше за все, ми на цьому тижні вже отримаємо офіційне рішення Національної технічної групи експертів і будемо переводити все це у відповідний наказ МОЗ", - повідомив Кузін.

За його словами, додаткові дози будуть рекомендовані тим людям, якім зробили трансплантацію органів, які постійно приймають імуносупресивні препарати, які мають імунодефіцитні стани - первинні або придбані.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, коли буде ухвалене рішення щодо ревакцинації від коронавірусу

Для цих категорій були прописані чіткі рекомендації, додав Кузін.

Він також уточнив, що стосовно бустерної дози вакцини рішення поки ще не ухвалене.

Раніше, як писав УНІАН, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розказав, що в Україні планують запустити ревакцинацію людей, які вже вакцинувалися проти коронавірусу.

"До кінця року уряд планує вакцинувати усе доросле населення України. Тому що наступного року в Україні можлива ревакцинація. А у цьому випадку краще не прикривати процес. До цього йдуть інші країни, можливо, це буде і в нас", - заявив Шмигаль.

Зазначимо, записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інфографіка УНІАН

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: що відомо