Журналіст розповів, як потрапив до лікарні з підозрою на коронавірус \ REUTERS

Журналіст Ігор Рец розповів, як потрапив до лікарні з підозрою на COVID-19 і провів там майже тиждень, перш ніж повернувся додому.

Читайте такожУ Києві за добу побито антирекорд за кількістю Нових інфікованих коронавірусом Зокрема, 25 червня Ігор Рец потрапив ву лікарню №9 з температурою під 40, розповів він на своїй сторінці в соцмережі. Він зазначив, що було важко дихати, ломило груди, що натякало на ускладнення від короновірусу. Лікарі запропонували госпіталізацію або їхати додому, але натякнули, що "в такому стані" їхати через все місто - не найкраща ідея. Ігор погодився на госпіталізацію і відразу здав тест на COVID-19.

Ігорю не пощастило - аналіз він здав вранці у четверг 25 червня, але до кінця п'ятниці лабораторія результатів тестування не надала. А потім закрилася на довгі вихідні в честь Дня конституції. Вийшло, що п'ять днів Ігор не знав, чи хворий коронавірусом, але знаходився в одній палаті з пацієнтами, у яких діагноз був підтверджений.

Відео дня

"По відділенню сновигав дід без маски, у якого був ковід. Він не просто ходив по коридорах, а лаявся з медсестрами, мітингував, кричав і щось вимагав. Я ж сидів в боксі в стані облоги, вибігаючи в туалет вночі, коли всі сплять ", - розповідає Ігор.

Журналіст розповів, що намагався уникати виходів зі свого боксу і будь-яких контактів з потенційними джерелами інфекції. Для цього він відмовлявся від лікарняної їжі та відвідування загального душу, задовольняючись звичайною раковиною.

Весь цей час, поки робили аналіз Ігор лежав під крапельницею з вітамінами. Не маючи на руках результатів тесту, призначити йому що-небудь інше не могли. У п'ятницю лікуючого лікаря в лікарні не було, пояснили це одним словом - "шашлики". Але черговий лікар був на місці і повідомив Ігорю, що аналізи вказують на пієлонефрит, а значить потрібно пити антибіотики. Однак призначити їх повинен лікар, який був на вихідних. Додому теж не пустили, адже результатів тесту на коронавірус ще не було - лабораторія "теж на шашликах". З медичної "допомоги" у Ігоря виявилася тільки крапельниця з вітамінами і п'ять днів "відпочинку" в очікуванні результатів тесту і лікуючого лікаря.

Лікуючий лікар з'явився у вівторок і відразу ж оголосив новину - тест на коронавірус, взятий у Ігоря в четвер, показав негативний результат і вже в середу виписка буде готова. Ігор в фарбах описав умови, в яких провів п'ять днів і лікар погодився виписати його без зволікань. На те, що здорова людина провела мало не тиждень в безпосередній близькості від інфікованих коронавірусом, лікар запевнив, що нічого страшного в цьому немає:

"Ну ви ж носили масочку, користувалися санітайзером? Тоді боятися нема чого! У нас раніше в боксі лежали по троє з непідтвердженим ковідом, в результаті у двох не підтверджувався, а у одного підтверджувався, тому що всі носили масочку!", - сказав лікар.

Вийшовши з лікарні, журналіст відправився до терапевта, який вислухав його розповідь і дуже здивувався, що нирки пацієнта змогли витримати п'ять днів крапельниці. Терапевт прописав Ігорю антибіотики і через п'ять днів, проведених у медустанові, він нарешті зміг почати лікувати пієлонефрит.

"Зараз краще взагалі не хворіти", - підсумував журналіст.

Коронавірус в Україні: