Ткаченко зазначив, що ВООЗ попереджала, що з пандемією COVID-19 жартувати не можна \ фото REUTERS

Краще отримати реальну довідку про вакцинацію від коронавірусу, ніж реальне свідоцтво про смерть.

Про це написав у Twitter міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, закликаючи українців вакцинуватися, щоб уберегтися від смерті.

Він нагадав, що з 21 жовтня міжміські, внутрішньообласні та міжобласні перевезення будуть дозволені лише за наявності у водіїв, екіпажу та пасажирів документу про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Відео дня

"Що це означає? Ви збиралися у санаторій? Вакцинуйтеся! Збиралися до батьків у село? Вакцинуйтеся! Працюєте в іншому місті? Вакцинуйтеся!", - наголосив Ткаченко.

Читайте такожНе було щеплення: у Чернігові коронавірус "вбив" вагітну

Він зазначив, що ВООЗ попереджала, що з пандемією COVID-19 жартувати не можна. "Занадто велика ціна. Нині ситуація значно гірша, бо маємо справу зі штамом Дельта. Значно агресивнішим, значно страшнішим", - додав він.

Ткаченко повідомив, що більше ніж 97% людей, яких госпіталізували з COVID-19 у вересні – не були вакциновані, тобто не отримали двох доз антиковідної вакцини.

Ткаченко пише: "Якщо ви вже хворіли на COVID-19, це не привід не вакцинуватися. Більше того, дослідження Центру з контролю та профілактики захворювань в США, показує, що невакциновані люди, які перенесли COVID-19, мають вдвічі вищий ризик захворіти на COVID-19 знову, ніж вакциновані".

Міністр наголошує, що якщо "хочете зберегти себе від смерті – терміново йдіть в найближчий пункт щеплень".

"Пам’ятайте. Краще отримати реальну довідку про вакцинацію, ніж реальне свідоцтво про смерть", - додав Ткаченко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні вчора, 11 жовтня, було зафіксовано 11 тис. 996 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За минулу добу госпіталізовано 2 тис. 274 особи, померли від ускладнень хвороби – 352.

В Україні вчора вакцинували проти COVID-19 123 тис. 230 осіб.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 7 млн 609 тис. 049 людей, з них повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 млн 198 тис. 086. Загалом проведено 13 млн 807 тис. 133 щеплення.

Нагадаємо, записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.