Фото REUTERS

Група компаній "Метінвест" на тлі загострення ситуації з коронавірусом продовжує безоплатно поставляти кисень не тільки в лікарні Маріуполя, але і в інші міста.

Зокрема, з 25 по 31 жовтня металургійні підприємства медустановам передали 93,76 тонни рідкого і 12,46 тисяч кубометрів газоподібного кисню, частину з якого вперше доставили Скадовській центральній міській лікарні Херсонської області, повідомила прес-служба групи "Метінвест".

Лікарі відзначають, що четверта хвиля пандемії коронавірусу відрізняється високим рівнем госпіталізації серед хворих і гострою потребою в кисневій терапії. А тому без стабільних поставок кисню від меткомбінату імені Ілліча було б складно справлятися з такою кількістю пацієнтів в стаціонарі. 

Відео дня

Повідомляється, що тільки за минулий тиждень, з 25 по 31 жовтня, лікарням Маріуполя відвантажили 74,58 тонни рідкого і 12,46 тис. кубометрів газоподібного кисню, велика частина з якого розподілена серед медустанов, що надають допомогу ковідним хворим. Так, міська лікарня № 1 отримала 23,2 тонни рідкого і 684 кубометрів газоподібного кисню. Лікарні № 4 передано 31,26 тонни рідкого і 7,44 тис. кубометрів газоподібного кисню. Лікарні № 9 відвантажено 20,12 тонн рідкого та 180 кубометрів газоподібного кисню. Газоподібний кисень доставили в лікарню швидкої медичної допомоги і перепрофільований Маріупольський міський пологовий будинок – по 2862 і 360 кубометрів відповідно.

Також меткомбінат імені Ілліча забезпечує киснем Покровську клінічну лікарню інтенсивного лікування – за останній тиждень медзакладу відвантажили 14,14 тонни рідкого кисню.

Крім того, меткомбінат почав передавати життєво необхідний газ у Скадовську центральну міську лікарню, якій передали 5,04 тонн рідкого кисню. 

"Ми бачимо, як пандемія коронавірусу набирає обертів і розуміємо, яке колосальне навантаження відчуває система охорони здоров'я України. Група "Метінвест" прийшла на допомогу, організувавши постачання кисню по всій країні. Меткомбінат імені Ілліча, крім Покровської та маріупольських лікарень, вже два тижні поспіль відвантажує життєво необхідний газ до Скадовської лікарні Херсонської області. При необхідності обсяги поставок будуть збільшені", – зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату імені Ілліча Олена Кондалова. 

Зазначимо, що на цьому тижні 80 тонн кисню металургійні комбінати Маріуполя також передадуть лікарням Донецької області.

У 2020 SCM з футбольним клубом "Шахта " і Фондом Ріната Ахметова першими прийшли на допомогу країні в боротьбі з коронавірусом. Зокрема, на ці цілі було виділено понад 450 млн грн в рамках проекту Фонду "Боротьба з COVID-19 в Україні". Проект допоміг вижити 1,4 млн осіб. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності. Понад 500 медустанов по всій країні отримали понад 1000 одиниць обладнання, у тому числі 207 апаратів ШВЛ, а також сотні тисяч експрес-тестів, ЗІЗ і витратних матеріалів.   

З початку епідемії Фонд Вадима Новинського направив на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції в Україні понад 100 млн грн. Кошти спрямовувалися на закупівлю апаратів ШВЛ, ПЛР-тестів та спеціалізованих лабораторій, засоби індивідуального захисту для медиків. Все це централізовано розподілялося в клініках Донецької, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей. Крім того, 3,8 млн грн було виділено на матеріальну підтримку 31 сім'ї медиків, які померли внаслідок ДТП-19.