МОЗ узгодило проекти реконструкції молекулярно-генетичної лабораторії / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я узгодило проекти реконструкції молекулярно-генетичної лабораторії в Інституті раку та модернізації Інституту серця.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

За її словами, минулого тижня узгоджено два інвестиційних проекти, один з них щодо молекулярно-генетичної лабораторії у Національному інституті раку.

Відео дня

Читайте такожДля хворих на рак марихуана потрібна не лише як знеболювальне — лікар

"Реалізація цього проекту дозволить знизити діагностичні і лікувальні помилки в онкологічних діагнозах щонайменше на 25%, щонайменше вдвічі підвищити спроможність і можливість щодо кількості аутологічних трансплантацій і, як наслідок, лікування відбуватиметься в Україні, а не за кордоном, що дозволить рятувати більше життів та оптимізувати перерозподіл держбюджету", - наголосила заступниця міністра.

Другий узгоджений міністерством і міжвідомчою комісією проект стосується Національного інституту серця, зокрема оновлення в ньому обладнання та ремонту будівлі, яка перебуває в критичному стані - з тріщинами у стінах і з дахом, що протікає.

"За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я, смертність 68% українців настає внаслідок серцево-судинних захворювань, і ми намагаємось знизити ці відсотки", - підкреслила Шаталова.