У Дніпрі лікарі врятували дівчину з рідкісними симптомами / Фото: depositphotos

У Дніпрі медики клінічної лікарні імені Мечникова врятували 23-річну студентку. Дівчина потрапила до медзакладу з неврологічними розладами, у причинах яких не змогли розібратися закордонні фахівці. Лікарі Мечникова виявили проблему.

Про це розповів генеральний директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Читайте такожУ Росії хворій на рак пенсіонерці довелося оперувати саму себе23-річну студентку Анастасію госпіталізували з певними розладами. Дівчина навчається в Польщі, знає кілька мов, але останнім часом вона почала плутати слова.

Відео дня

"Близькі телефоном почули, що вона переставляє слова у реченні й сама не звертає на це уваги. Усе це переросло в зниження пам'яті, мимовільне посмикування рук, що посилюється під час хвилювання. Порушився сон. Висновок польських неврологів – астенічні розлади. Потім непритомність, епілептичні напади. Після нападів, знепритомнення до 10 разів на добу мама забрала доньку додому та привезла до Дніпра до Мечникова", - розповів Риженко.

Фахівці детально обстежили дівчину й виявили тератому (пухлину, - ред.) правого яєчника. Хірурги провели пацієнтці лапароскопічну операцію.

Українські лікарі поставили Анастасії діагноз – аутоімунний енцефаліт, коли пухлина яєчника може руйнувати головний мозок. 

Після курсу лікування дівчина повністю повернулася до звичного життя.

Як повідомляв УНІАН, в Індії 7-річна дівчинка Раджешварі "скам'яніла" через рідкісне захворювання, що робить шкіру схожою на камінь. Вона хвора на невиліковний епідермолітичний іхтіоз.