Кременецький район - лідер в області за кількістю хворих на коронавірус / фото: ГУ НП Тернопільщини

На Тернопільщині через зростання кількості хворих на COVID-19 сьогодні поліція обмежила в’їзд у райцентр Кременець.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, відсьогодні з метою непоширення коронавірусної інфекції на в’їздах у Кременець встановили поліцейських пости. Вони працюватимуть щоденно з 7 до 22 години.

Як розповів заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Михайло Білецький, поліцейські у місто будуть пропускати лише автомобілі осіб, зареєстрованих у Кременці, тих хто там працюють, а також спецтранспорт, який забезпечує важливі сфери життєдіяльності населеного пункту.

Рух інших транспортних засобів буде здійснюватися в обхід Кременця.

У самому райцентр поліцейські посилили превентивну роботу. У місті почали регулярно курсувати автопатрулі, які стежать за дотримання вимог карантину суб’єктами господарювання та місцевими жителями.

Як повідомляв УНІАН, після того, як на великоднє богослужіння в головному храмі Почаївської лаври зібралися сотні вірян, у Кременецькому, а також прилеглому Шумському районах різко зросла кількість інфікованих на коронавірус.

З 21 квітня майже на тиждень Почаїв був заблокований поліцією, жителів міста не випускали з населеного пункту, в’їхати в Почаїв міг лише спецтранспорт.

Учора на Кременеччині підтвердили коронавірус у двох нових хворих, позавчора – у восьми, з них 6 – жителі Кременця.

Зараз Кременецький район є лідером в області за кількістю хворих на коронавірус, загалом, станом на 19 травня, в районі виявили 359 випадків інфікування.

Водночас, за останню добу на Тернопільщині не виявили жодного нового хворого.

Станом на 19 травня, в Тернопільській області за результатами ПЛР-досліджень коронавірус підтвердили у 1081 особи, з них 22 летальні. Загалом видужало 619 осіб.