Всього у закладі 230 підопічних та працівників / фото REUTERS

У м. Мукачево Закарпатської області в обласному психоневрологічному інтернатному закладі зафіксовано спалах COVID-19 – захворіли 26 осіб.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі Мукачівської міської ради з посиланням на керівника штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і виконуючого обов’язки директора комунального неприбуткового підприємства «Мукачівська центральна районна лікарня» Євгена Мешка.

За його словами, зафіксовані за останню добу 26 нових випадків пов’язані з одним закладом.

Відео дня

«На жаль, інфекція потрапила в середину закладу – захворів один із працівників і, відповідно, маємо там спалах», - розповів Мешко.

Він зазначив, що загалом у закладі було відібрано 180 зразків для проведення ПЛР-тестування, наразі 130 результатів отримано (саме серед них 26 випадків), ще 50 тестів – у роботі. Результати очікуються сьогодні.

Загалом, за інформацією Мешка, у цій інтернатній установі налічується 230 підопічних та працівників.

Також він уточнив, що сьогодні відбулося засідання штабу з надзвичайних ситуацій при Мукачівській міській раді, на якому схвалили алгоритм дій і тактику щодо цього закладу.

«Наразі ми працюємо над ліквідацією цього спалаху і тим, щоб не допустити поширення інфекції за межі закладу», - уточнив керівник штабу та додав, що стан хворих легкий, перебіг хвороби у більшості пацієнтів безсимптомний.

«Усі особи перебувають на обсервації в межах закладу», - підкреслив Мешко.