lenta.ua

Працівникам київських лікарень передали засоби індивідуального захисту - понад 90 тисяч респіраторів, 40 тисяч масок і тисячу літрів антисептика.

Як повідомляє lenta.ua, гуманітарну допомогу медика передала з ініціативи нардепа Лесі Забуранної група"Нафтогаз України". Зокрема, засоби захисту отримали всі 10 медустанов Дарницького району - їх передала представник "Нафтогазу" Олена Осмоловська.

Нардеп зазначила, що йшла до парламенту з наміром розвивати корпоративну та соціальну відповідальність шляхом взаємодії бізнесу та громад. 

Відео дня

"Я щиро вдячна компанії "Нафтогаз України", за те, що вони відгукнулися на наш заклик. Ми ретельно пропрацювали лікарні, поспілкувалися з головними лікарями і визначили реальну потребу і обсяги, які зараз вимагають лікарі. На 100% ми задовольнили потреби всіх лікарень Дарницького району", - сказала Леся Забуранна.

Депутат уточнила, що проект був реалізований в рамках соціальної ініціативи" Здорове місто", яка була розпочата спільно з доктором Євгеном Комаровським.

За словами засновника" Здорового міста "Миколи Конопелька, це не перша допомога "Нафтогазу" під час пандемії.

"Вони надають засоби індивідуального захисту, щоб лікарі відчували себе в безпеці і змогли захиститися. Якщо вони будуть хворіти, то хто тоді буде лікувати людей? Спільними зусиллями ми зможемо разом захистити наших лікарів", - сказав він.

У "Нафтогазі" кажуть, що з квітня активно допомагають лікарням і громадам. За цей період була передана допомога на суму 650 мільйонів гривень.

"Вартість вантажу сьогодні - понад 5 мільйонів гривень. Це маски, респіратори, дезінфектори, які допоможуть нашим лікарям боротися з хворобою", - розповіла Олена Осмоловська.