Таблетки від головного болю / depositphotos.com

Причини появи головного болю можуть бути різні. Ті чи інші больові відчуття свідчать про різні проблеми в організмі.

Головний біль: причини

Читайте такожТаблетки від тиску: список ефективних препаратівЧасті головні болі можуть бути викликані стресами, перенапруженням, різними інфекційними хворобами і запальними процесами, харчовою непереносимістю та багатьма іншими.

Головний біль у скронях може бути викликаний різким перепадом артеріального тиску, інтоксикацією або інфекцією.

Відео дня

Головний біль у потилиці – це найчастіше наслідок таких хвороб, як шийний остеохондроз, шийний спондильоз, ущільнення м'язів шийного відділу, гіпертонія.

Головний біль в області чола може свідчити про запальні захворювання, такі як фронтит, про підвищений внутрішньочерепний тиск, защемлення потиличного нерва.

Список препаратів

Існує безліч препаратів, які приймаються при головному болю. Ось деякі з тих, які себе добре зарекомендували.

Аспірин

Препарат протипоказаний при:

  • гіперчутливості до компонентів,
  • гострих виразках ШКТ,
  • геморагічному діатезі,
  • вираженій нирковій, печінковій або серцевій недостатності.

Препарат приймають внутрішньо після їжі, запиваючи достатньою кількістю рідини. Не приймають довше 3-5 діб без консультації лікаря.

Дорослі і діти у віці до 15 років: 1-2 таблетки одноразово. Повторний прийом можливий через 4-8 годин. Максимальна добова доза не повинна перевищувати 4 г (8 таблеток).

Но-Шпа

Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до його компонентів, а також при важкій печінковій, нирковій або серцевій недостатності.

Перед початком застосування у дозуючому контейнері необхідно видалити захисну стрічку під кришкою і захисну наклейку на дні контейнера.

Дорослим рекомендована доза становить 120-240 мг на добу у 2-3 прийоми. Дітям 6-12 років максимальна добова доза становить 80 мг (розподілена на 2 прийоми), а для дітей старше 12 років максимальна добова доза становить 160 мг (розподілена на 2-4 прийоми).

Цитрамон

Протипоказання для застосування препарату такі: підвищена чутливість до компонентів препарату, інших саліцилатів; тяжкі порушення функції печінки і/або нирок, вроджена гіпербілірубінемія, дефіцит глюкозо-6-фосфатдегідрогенази, алкоголізм, захворювання крові, гемофілія, геморагічний діатез, виражена анемія, лейкопенія, тромбоз, тромбофлебіт, геморагічні хвороби, гострі пептичні виразки, стан підвищеного збудження, порушення сну, тяжка АГ, органічні захворювання серцево-судинної системи (в тому числі атеросклероз), закритокутова глаукома, епілепсія, гіпертиреоз, декомпенсована серцева недостатність, порушення серцевої провідності, тяжкий атеросклероз, схильність до спазму судин, ІХС, гострий панкреатит, гіпертрофія передміхурової залози, тяжкі форми цукрового діабету, БА, спричинена застосуванням саліцилатів в анамнезі, літній вік.

Безпечні таблетки від головного болю / depositphotos.com

Дорослим рекомендується приймати по 1 таблетці після прийому їжі. Максимальна добова доза становить 6 таблеток (у 3 прийоми).

Дибазол

Читайте такожЯк позбутися від алергії: список перевірених ліківПрепарат протипоказаний при підвищеній чутливості до компонентів; захворюваннях, що протікають зі зниженням м'язового тонусу, судомним синдромом, тяжкою серцевою недостатністю; гіпотензії; хронічному нефриті з набряками і порушенням азотовидільної функції нирок; виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, що кровоточить; цукровому діабеті.

Дорослим і дітям старше 12 років препарат призначають внутрішньо по 20-40 мг (1-2 таблетки) 2-3 рази на добу. Приймати за 2:00 до їди або через 2:00 після їжі. Високі дози для дорослих всередину: разова – 40 мг, добова – 120 мг. Препарат не призначають дітям до 12 років.

Спазган

Препарат протипоказаний у разі:

  • підвищеної чутливості до компонентів,
  • виражених порушеннях функції печінки і нирок,
  • шлунково-кишковій непрохідності,
  • атонії жовчного або сечового міхура,
  • тяжких порушеннях функцій нирок і печінки,
  • гематологічних захворюваннях (агранулоцитоз і лейкопенія), порушеннях кровотворення,
  • закритокутовій глаукомі, порфірії печінки.

Не можна приймати в період вагітності і годування груддю та дітям до 12 років.

Препарат застосовують внутрішньо після їжі, запиваючи водою. Дорослим і дітям віком старше 15 років призначають по 1 таблетці 1-2 рази на добу. Максимальна добова доза – 2 таблетки.

Важливо пам'ятати, що самолікування може бути шкідливим для здоров'я, і тільки лікар може призначити ліки і визначити їх дозування.