У лікарнях Маріуполя розповіли, що місто забезпечене киснем для COVID-хворих

Група "Метінвест" безперебійно та безкоштовно постачає медичний кисень коронавірусним хворим у Маріуполі. Наразі у лікарнях міста перебувають понад півтисячі COVID-інфікованих.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

Як розповів директор Маріупольської міської лікарні №4 Володимир Жигіль, медзаклади міста забезпечені киснем.

Відео дня

Своєю чергою, Олександр Железняк, директор Маріупольської лікарні №9, нагадав, що близько року тому група "Метінвест" установила в цьому закладі кисневе обладнання, відтоді там немає проблем з постачанням медичного кисню. Він допомагає рятувати життя пацієнтів та боротися з наслідками небезпечної інфекції.

Читайте такожВ Україні стрімко зростають темпи вакцинації від COVID-19 – Київська школа економіки"Близько року тому, трохи більше, група компаній "Метінвест" встановила нам кисневе обладнання. У тому числі й кисневу кріобочку на 5 тонн. І з того часу у нас проблеми з киснем немає. У нас точки централізовані подачі кисню. Щодня ми заповнюємо, поповнюємо запаси кисню у кріобочці", - заявив Железняк.

Нагадаємо, з початку року до медичних установ Маріуполя підприємства групи вже доставили 587 тонн рідкого та 156 тисяч кубометрів газоподібного кисню.

Крім того, від початку пандемії "Метінвест" облаштував у медустановах Маріуполя кисневу інфраструктуру та майже 700 лікарняних ліжок з прямою подачею медичного кисню. Такі ж проекти реалізовані в інфекційних лікарнях Запоріжжя, Авдіївки та Покровська.