24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації \ фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні на червень в наявності є 3,9 млн доз вакцин від коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час засідання Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад у місті Дніпро під головуванням президента Володимира Зеленського.

“В Україні у червні ми маємо 3,9 млн доз вакцини. Сьогодні прибула червова партія вакцини Pfizer  — це 117 тис. доз вакцини із поставки в 473 тис. Паралельно щосереди приходить партія вакцини, яка закуплена за бюджетні кошти — 500 тис. вакцини Pfizer. Всього у нас 1,5 млн доз вакцини Pfizer, 1,5 млн доз вакцини CoronaVac, 700 тис. доз вакцини AstraZeneca, яка в понеділок приїхала в усі області — це для другого щеплення всім тим, хто був вакцинований з лютого по квітень”, - заявив він.

Відео дня

Ляшко підкреслив, що на червень вакцинами від коронавірусу Україна забезпечена. “Про наступні поставки на липень будемо повідомляти після 15 червня”, - наголосив міністр.

Читайте такожВ Україну доставили нову партію вакцини Pfizer

Своєю чергою президент зауважив, що наразі в Україні “змінився тренд” щодо щеплень від коронавірусу. “Я радий, що люди почали вірити у вакцинацію. Мені здається, що ці зміни правильні” - заявив Зеленський.

Президент також нагадав, що вчора він провів “велику продуктивну бесіду” з президентом США Джо Байденом, і США нададуть Україні ще 900 тис. доз. “Ми дякуємо нашим партнерам”, - додав він.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації від коронавірусу.

Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio виробленою в Південній Кореї.