Поставки від імені ініціативи COVAX в Україну обіцяють продовжити / фото REUTERS

У неділю, 7 листопада, дитячий фонд ООН - ЮНІСЕФ - доставив в Україну 2 930 300 доз мРНК-вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Moderna.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

Україна отримує вакцини безкоштовно в межах COVAX - ініціативи солідарності міжнародної спільноти, щоб сприяти доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.

Відео дня

"Наразі 11 млн українців отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19. Сьогодні вакцинація - це в першу чергу відповідальність кожного перед собою та оточуючими… Moderna - це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19", - цитує прес-служба міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

Зазначається, що загалом у рамках COVAX, разом із цією поставкою, ЮНІСЕФ доставив 7 415 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

Читайте такожКобра виповзла з унітаза і вкусила чоловіка за статевий органГолова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін наголосив, що вакцинація є єдиним способом захистити життя від COVID-19 і закликав усіх українців скористатися цим захистом.

За його словами, натомість вакциновані у 5 разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації, ніж нещеплені. Він зауважив, що, згідно із найновішим опитуванням, проведеним ЮНІСЕФ, 42% українців, які ще не вакцинувались, готові щепитись.

Представник ВООЗ та голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт наголосив, що зараз в Україні є достатньо вакцин, які дозволяють вакцинувати 100 тисяч людей щодня.

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні 6 листопада діагностували у 17 419 осіб, госпіталізовані 5 652 захворілих. Зокрема, захворіли 1 119 дітей та 195 медпрацівників. Окрім того, одужали 8 520 осіб, а померли 449 інфікованих.

Щеплення від коронавірусної хвороби COVID-19 за минулу добу зробили 131 406 осіб. З них одну дозу отримали 85 340 людей, повністю імунізовані - 46 066.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: