Рівень смертності в Україні на 100 тис. населення за останні 14 днів становить приблизно 10 осіб / фото УНІАН

Україна вийшла на другу позицію серед великих країн Європи за рівнем смертності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

"Україна вийшла на другу позицію серед великих країн Європи за рівнем смертності", - зазначив він.

За даними KSE, наразі в Україні рівень смертності на 100 тис. населення за останні 14 днів становить 10,3.

Країні вдається стримувати коефіцієнт виявлення нових випадків захворювання на рівні близько 15%, що означає, що 15 зі 100 протестованих отримали позитивні результати тесту на COVID-19, зазначив Ганиченко.

Водночас Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує утримувати цей показник на рівні 5% і нижче.

Крім того, Україна перебуває на третьому місці серед великих європейських країн за кількістю виявлених випадків захворювання коронавірусом за останні 14 днів на 100 тис. населення із показником 465.

Читайте такожУкраїні спрогнозували "коронавірусне" антилідерство в Європі: в KSE назвали терміни

Зазначимо, за січень-серпень цього року населення України скоротилося ще на 245,9 тис. осіб – станом на 1 вересня в державі проживали 41,343 млн осіб. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Кількість померлих за вказаний період досягла 439,4 тис. осіб, хоча в січні-серпні 2020 року цей показник був нижчим – 378,3 тис. людей. При цьому народилося 180,8 тис. дітей, що на 12 тис. менше, ніж за аналогічний період минулого року.

У Держстаті зазначили, що кількість померлих істотно переважає над кількістю народжених: на 100 померлих – 41 народжений. Також у січні-серпні в Україну прибули 291,3 тис. осіб – на 36 тис. більше, ніж за 8 місяців минулого року.

Країну при цьому залишили 278,6 тис.осіб – на 30 тис. більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Дані за чисельністю населення охоплюють всі регіони України, крім тимчасово окупованих ОРДЛО, Криму і Севастополя. Дані щодо міграційного руху населення сформовані без урахування Криму, Севастополя, а також окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, як писав УНІАН, в Україні смертність від COVID-19 "побила" історичний максимум за весь період пандемії.

Вас також можуть зацікавити новини