УНІАН

Система охорони здоров'я Кіровоградщини не витримала навантаження через епідемію COVID-19 – в області склалася катастрофічна ситуація з лікарнями. Це виявили представниці Жіночого руху політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», які перебувають у турі регіонами України.

Читайте такожВ Україні від коронавірусу померла третя дитина

Зокрема, під час візиту в районну лікарню Олександрівки виявилося, що тут лікують хворих на COVID-19, оскільки в обласній лікарні вільні місця закінчились. При цьому лікарня Олександрівки не визначена опорною для цього. Як наслідок, поруч із хворими на коронавірус опиняються інші пацієнти, які можуть підчепити хворобу на додаток до своїх важких захворювань. Водночас на папері відповідні хворі прописані за обласною лікарнею, а отже, ніхто з медиків, які насправді їх лікують, не отримують коронавірусних доплат. Також в області склалась катастрофічна ситуація із забезпеченням тестами та засобами захисту.

Відео дня

«Абсурдно витрачати кошти, передбачені на боротьбу з коронавірусом, на ремонт доріг. Ми бачимо, що лікарні в багатьох областях України не забезпечені, лікарі не мають належних засобів захисту, і попри те, що працюють з хворими на COVID-19, не отримують доплат», – говорить координаторка Жіночого руху  партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова.

Кошти, що виділяються на боротьбу з COVID-19 в області, – мізерні.

«Із 64 мільярдів, які виділила держава на боротьбу з коронавірусом, Олександрівська центральна районна лікарня отримала 738 грн – на тисячу захисних масок. Це кричуща ситуація. Згаяно дорогоцінний час, який могли ефективно використати на якісну підготовку медзакладів і лікарів», – розповів Олександр Горбунов, лідер партії «ЗА МАЙБУТНЄ» у Кіровоградській області.

У цій ситуації політична партія «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова. У партії вважають, що міністр не зміг налагодити ефективної системи протидії поширенню COVID-19. Боротьба з епідемією виявилась провальною, попри безпрецедентні кошти, виділені на неї. «ЗА МАЙБУТНЄ» збирає підписи за відставку Степанова з посади міністра.