Уляна Супрун / фото УНІАН

Активну чорну піар-кампанію проти всього Міністерства охорони здоров'я України розгортають прихильники Уляни Супрун, переслідуючи мету усунути міністра Степанова з посади. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив Владислав Дзівідзінський.

Експерт вважає, що "шанувальники" Супрун повторно діють за схемою звільнення Ємця: "Ми вже були в ситуації, коли з незрозумілих причин був звільнений попередній глава МОЗ. До кінця причина його звільнення була незрозуміла, розслідування проведено не було, і, відповідно, ніде не опубліковано. Тим не менш, той факт, що в розпал світової пандемії Україна залишилася без глави системи охорони здоров'я у всієї країни викликав здивування, м'яко кажучи. Якщо ви пам'ятаєте, раділи тільки прихильники екс-міністра Супрун, й сама Уляна".

Читайте такожСупрун розповіла про ймовірні проблеми зі здоров'ям через тривале носіння масок

Відео дня

Дзівідзінський заявляє, що саме позиція самого Степанова і його зміна вектора реформування системи охорони здоров'я не сподобалися "попереднім реформаторам":

"За словами самого Степанова, "він незручний міністр". А незручний він у першу чергу для Супрун та її команди, адже згорнув медреформу з наміченого шляху. Крім того, тепер він постійно критикує "переможну" медичну реформу і звинувачує попередніх "реформаторів" у профанації та знищенні медицини".

Експерт впевнений, що в ситуації з приводу звільнення або незвільнення Степанова рішення має приймати президент, усвідомлюючи прямі наслідки своїх дій, адже аналогічні події вже відбувалися:

"Перший раз з Ємцем це спрацювало й довело ситуацію до критичної точки - Зеленський його звільнив. Зараз ми спостерігаємо ту ж схему. І знову рішення за президентом, адже він повинен розуміти, що чергове звільнення голови МОЗ дає Супрун шанс знову повернутися на "насиджене" місце".