ДП 'Медичні закупівлі' передало до Охматдиту новий комп’ютерний томограф

Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит" отримала експертний комп’ютерний томограф виробництва компанії Siemens, яка є світовим флагманом в галузі важкої медичної техніки.

Про це повідомляється на сторінці державного підприємства "Медичні закупівлі України" у Facebook.

Як зазначив завідувач центру радіології Охматдиту Станіслав Рєбєнков, новий томограф може робити 128 фізичних та 384 реконструйованих зрізів. Апарат дозволяє отримувати високоякісні зображення внутрішніх органів при низькій дозі опромінення пацієнта, що особливо важливо під час роботи з маленькими дітьми та тими, хто вимушений часто проходити обстеження на томографі.

Відео дня

Також лікар відзначив, що додатковий апарат КТ значно полегшить роботу лікарів НДСЛ та дозволить уникати зайвого стресу та фізичних навантажень для важко хворих дітей, що перебувають на лікуванні в новому корпусі Охматдиту: досі їх доводилося кожного разу транспортувати у відділення променевої діагностики.

Раніше повідомлялося, що ТОВ "Артек Медікал Груп" – єдина в Україні компанія, яка працює за прямим договором з виробником діагностичного обладнання світового рівня – долучилося до проєкту забезпечення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" експертним компʼютерним томографом.