Названо найкориснішу для здоров'я траву / pixabay.com

Багато факторів, зокрема те, що ми їмо, кількість сну, рівень стресу і навіть фактори навколишнього середовища можуть сприяти запаленню.

Ось чому, за словами дієтологів, важливо вживати превентивних заходів і включати в раціон корисні для здоров'я продукти і трави, які можуть допомогти зменшити хронічне запалення, пише Eatingwell. У зв'язку з цим дієтологи рекомендують вживати розмарин як траву №1, що допомагає зменшити запалення.

Одне дослідження показало, що хронічне запалення є причиною майже половини смертей у всьому світі. Доктор медичних наук, дієтолог Ембер Панконін сказала: "Важливо пам'ятати, що як генетика, так і дієта можуть відігравати роль у запаленні та захворюванні. Є кілька досліджень, які можуть вказати на те, як певні поживні речовини, такі як корисні для серця олії, поліфеноли та антиоксиданти, можуть допомогти зменшити запалення в організмі. Однак хронічне запалення пов'язане з такими захворюваннями, як рак, ожиріння, хвороби серця, діабет і навіть депресія".

Відео дня

Впоратися з цим усім допоможе грамотна дієта, в якій буде місце і розмарину. Це одна з 14 трав і спецій, які дієтологи рекомендують вживати, а також є травою №1, що допомагає зменшити запалення.

Розмарин багатий безліччю фітосполук. Панконін розповіла: "Розмарин містить поліфеноли, які можуть чинити протизапальну дію, впливаючи на різні шляхи, що беруть участь у запальній реакції. Зокрема, розмарин містить сполуки, які можуть пригнічувати цитокіни, що контролюють запалення в організмі. Розмарин також багатий на антиоксиданти, які можуть допомогти нейтралізувати вільні радикали та зменшити окислювальний стрес, що може поліпшити здоров'я клітин".

В огляді 2020 року було оцінено доступні дослідження розмарину та його ролі при розладах нервової системи. Вчені виявили, що розмаринова і карнозинова кислоти, присутні в розмарині, мають найбільшу лікувальну дію серед фенольних сполук. Ці сполуки мають протизапальні та антиоксидантні властивості, які допомагають лікувати запалення.

Вчені дійшли висновку, що розмарин слід розглядати як альтернативну терапію для лікування запалень, болю, тривоги і розладів пам'яті.

Інші новини про користь трав

Вітамінні трав'яні чаї - чудова альтернатива будь-якому іншому гарячому напою. Від збору, який ви купите, залежатиме користь для тієї чи іншої частини тіла, а також конкретного органу. У будь-якому разі, трав'яні чаї - це безсумнівний must have будь-якої людини.

Вас також можуть зацікавити новини: