Грейпфрут дуже корисний для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Грейпфрут сповнений ключових поживних речовин, корисних для шкіри, очей і загального стану здоров'я.

Ці цитрусові, родом з острова Барбадос, здебільшого складаються з води, тому не тільки забезпечують зволоження, а й дають вітаміни та мінерали, пише Healthshots. Грейпфрут допоможе у втраті ваги, зміцненні імунітету, підтримці здоров'я шкіри і навіть може допомогти підтримати резистентність до інсуліну.

1. Здоров'я кишківника

Відео дня

За словами дієтологині Самрін Санія, оскільки в грейпфруті міститься клітковина, він може допомогти запобігти закрепам і збільшити кількість корисних бактерій в організмі.

2. Контроль ваги

Наявність клітковини в грейпфруті також означає, що він може допомогти надовго зберегти відчуття ситості. Якщо ви довгий час ситі, то їсте менше, що може допомогти у втраті ваги, зазначила експертка.

3. Добре зволожує

Грейпфрут сповнений води, яка допомагає підтримувати водний баланс. Для правильного функціонування організму необхідно вживати достатню кількість рідини. Деякі з функцій включають доставку поживних речовин у клітини, захист суглобів та органів і підтримання температури тіла.

4. Корисний для шкіри

За словами Санії, грейпфрут містить вітамін С, який захищає шкіру від сонячних променів, сонячних опіків, запалень і старіння.

5. Може підвищити імунітет

Оскільки грейпфрут містить велику кількість вітаміну С, він може допомогти підвищити імунітет. Згідно з дослідженням 2017 року, люди, які споживають вітамін С, могли позбуватися застуди швидше, ніж ті, хто його не вживав.

6. Здоров'я очей

Бета-каротин, присутній у грейпфрутах, корисний для очей, сказала експерт. Він зберігає поверхню ока вологою і здоровою. Таким чином, вам не доведеться стикатися з такими проблемами, як сухість очей.

7. Може знизити резистентність до інсуліну

Дослідники з'ясували, що вживання грейпфрута тричі на день перед їжею, знижує рівень інсуліну та резистентності до інсуліну. Зокрема, клітковина, вітаміни С і А в грейпфруті можуть допомогти підтримувати резистентність до інсуліну і запобігти діабету, зазначила Санія.

8. Може знизити ризик інсульту

Грейпфрут містить флавоноїди, які можуть знизити ризик інсульту в жінок.

Інші новини про користь фруктів

Дієтологи розповіли, який сік є найкориснішим для здоров'я. Вони попередили, що більшість "сокових продуктів" насправді є підсолодженими напоями, тож необхідно обирати лише натуральні соки. Сік є продуктом, який можна пити в будь-який час. Утім, незважаючи на те, що фрукти та овочі в питному вигляді видаються корисними, є багато нюансів, на які слід зважати.

Вас також можуть зацікавити новини: