Суперпродукти допоможуть старіти здорово / фото ua.depositphotos.com

Суперпродукти можуть допомогти літнім людям у здоровому старінні за допомогою профілактики захворювань, поліпшення когнітивних функцій і здоров'я кісток.

"Гарне харчування протягом усього життя допомагає запобігти хронічним захворюванням, і ми знаємо, що ніколи не пізно внести поліпшення для підтримки здорового старіння. Люди похилого віку наражаються на більший ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця і рак, а також станів здоров'я, пов'язаних зі змінами м'язової та кісткової маси, таких як остеопороз", - ідеться в повідомленні МОЗ і соціальних служб США, пише Deseret.

"Суперпродукти допомагають зміцнювати здоров'я, підвищуючи імунну функцію і зменшуючи ймовірність запобігання або прогресування захворювання", - сказав дієтолог Бет Червоні з клініки Клівленда.

Відео дня

1. Ягоди підтримують пам'ять

Чорниця, малина, полуниця та ожина є суперпродуктом, який захищає когнітивні функції, включно зі збереженням пам'яті.

"Додавання жмені ягід до раціону щодня - одна з перших і найпростіших змін, які я рекомендую тим, хто хоче поліпшити здоров'я свого мозку", - сказала Ума Найду, докторка медичних наук, директорка відділення психіатрії з харчування та способу життя Массачусетської лікарні загального профілю в Бостоні.

2. Горіхи корисні для серця

Вживання жмені горіхів щодня пов'язане з тим, що ви проживаєте довше і здоровіше життя.

"Ми виявили, що люди, які їли горіхи щодня, жили довше і здоровіше, ніж люди, які не їли горіхи", - сказав учений Френк Ху, професор харчування та епідеміології Гарвардської школи громадської охорони здоров'я.

3. Жирна риба покращує здоров'я мозку

Крім захисту від ризику серцевих захворювань, поліпшення сну і захисту старіючих очей від дегенерації жовтої плями, жирна риба є ідеальною їжею для мозку.

Дослідження показують, що жирна риба, як-от тунець, лосось, сардини, анчоуси і скумбрія, багата жирними кислотами омега-3, які організм використовує для побудови нервових і мозкових клітин.

Також звичне вживання риби може поліпшити здоров'я мозку в середньому віці.

4. Фрукти та овочі сприяють здоров'ю кісток

Дотримання дієти, багатої на фрукти та овочі, сприяє здоров'ю кісток і може захистити від остеопорозу - захворювання кісток, через яке кістки стають слабкими та ламкими.

"Ці продукти, як правило, містять менше калорій і жирів, але містять багато клітковини, вітамінів і мінералів. Вони також містять фітохімічні речовини, які можуть захистити від різних захворювань, включно з остеопорозом", - повідомляє клініка Майо.

5. Авокадо покращує зовнішній вигляд шкіри

Авокадо - багате джерело корисних жирів, а їхнє включення в раціон може зробити шкіру еластичною, без зморшок і зволоженою.

Крім того, за даними Клівлендської клініки, авокадо є багатим джерелом вітаміну Е, який діє як антиоксидант, захищаючи клітини шкіри від пошкоджень. З віком тіло природним чином втрачає вітамін Е, тому вживання його з такими продуктами, як авокадо, може бути корисним для здоров'я шкіри.

Що таке суперпродукт

Суперпродукт - це цільна їжа, багата поживними речовинами, яка має безліч корисних властивостей. Ягоди, фрукти, овочі, цільнозернові продукти та горіхи - все це суперпродукти через їхні переваги для здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: