У США подорожчала вакцина від коронавірусу / фото REUTERS

Ціна на вакцини проти COVID-19 у США різко зросла за останні кілька місяців. Центр з контролю і профілактики захворювань (CDC) платить більше $80 за дві дози вакцини Pfizer і Moderna.

При цьому, влітку 2020 року CDC купив вакцину Pfizer за ціною $19,50 за дозу і вакцину Moderna по $15,25 за дозу. У той час CDC закупив по 100 млн кожної вакцини. Потім ціни зросли влітку 2022 року, коли CDC закупив 66 млн доз вакцини Moderna за ціною $26,36 за дозу і 105 млн доз вакцини Pfizer за $30,48 за дозу, передає Newsweek.

Видання зазначило, що влітку міністр охорони здоров'я і соціальних служб Ксав'є Бесерра направив лист компаніям Moderna і Pfizer, в якому говорилося: "Вакцини проти COVID-19, що надходять на ринок цієї осені, повинні мати розумну ціну, що відображає прибуток, отриманий завдяки інвестиціям уряду США. Підвищення цін підірве довіру, яку американці надали вам".

Відео дня

Лист Бесерри був відповіддю на заяви Moderna і Pfizer про те, що вони планують знову підняти ціни на вакцини. У січні The Wall Street Journal повідомила, що Moderna розглядає можливість підвищення цін на свою вакцину проти COVID-19 до $110-$130 за дозу.

Перед цим адміністрація Байдена заявляла, що федеральні кошти більше не будуть використовуватися для закупівлі вакцин від коронавірусу. Вони будуть закуповуватися на комерційній основі.

Коронавірус: новини

19 вересня стало відомо, що з початку осені число хворих коронавірусом у США почало швидко зростати і вже майже досягло показників першої хвилі, що прокотилася навесні 2020 року. У зв'язку з цим, відповідальна в ВООЗ за боротьбу з COVID-19 Марія Ван Керхове, повідомила, що тривожні звіти про зростаючу кількість хворих і почастішалі важкі випадки перебігу хвороби надходять не тільки з США, тому до нової хвилі коронавірусу слід готуватися всім країнам.

Вас також можуть зацікавити новини: